ICT die je begrijpt

caballero
Ooit een tabaksfabriek, nu een innovatie-hub.

Ik las het ergens op een display in de mooie Cabellorafabriek in Den Haag: ICT die je begrijpt. Het was niet Arthur Wentzel die zo benoemd werd. ICT is – in mijn hoofd – hardware. Arthur is een softwareman. Software can be very hard.
Ik ben een verhalenmaker en dacht lang dat ik ook goed kon luisteren. Maar dat loopt helemaal mis als het om software gaat. Ik installeer een programma of maak een account. So far so good. Eerste keer heel gelukkig. Vervolgens ga ik grenzeloos nieuwsgierig op verkenning. Blij als een kind met suikergoed. Tweede keer heel gelukkig. Maar dan begint het.
Software zou organisch zijn, op impulsen anticiperen, een haast natuurlijke logica hanteren. Wel, er is iets mis met mijn impulsen dan. Want zo werkt het niet voor mij. Hier stopt het grote geluk meestal abrupt. Het kostte me al menig kapotgebeten onderlip (opgeven doen we niet!), tot ik Arthur leerde kennen.
Arthur Wentzel ‘doceert’ WordPress in het verre Nederland. Laatst deed ik mezelf een bootcamp cadeau, met knikkende knieën, bonkend hart, droge mond en zweeteilanden richting Amsterdam. Paniekstoornis bleek echter too-taaal (we zijn in Nederland 😊) overbodig. Behendig gidste Arthur me doorheen pagina’s en categorieën, plugins en thema’s.
De toon is gewoon. Haal even een koffie, we lopen blokje om. En doe dan verder, je ziet wel. (Ik hoorde te vaak: hoezo je ziét dat niet? Hoezo dat lùkt niet bij jou? Bij Arthur: niets daarvan.) En yes: ik zag! Zal ik je eens wat bekennen? Mijn creatieve zelf werd er door uitgedaagd. Dit eens proberen, dat eens, een shortcode alhier, een plugin aldaar.
De ‘oude ICT’ was altijd functioneel, of ze nu hard was of soft. En de behendigheid ermee moest ik ‘veroveren’. Altijd die oorlog. Sinds Arthur ligt dat achter mij. Lukt het even niet, dan haal ik om de hoek een Chai Latte. Want ook dat: waar Arthur gidst, doceert, begeleidt… is de Chai Latte altijd uitstekend.
ICT die je begrijpt. Ja, zijn ICT begrijpt me. En ik de zijne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s